Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marek Kubica Mariusz Daraż Tomasz Jurczuk Leszek Szustak (1355 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Eli1234 napisał:
jako pomocnika ? jasne,ze tak.
a jesli chodzi o fabryke,to chyba juz nie wymaga komentarza . oczywiscie norki koncza vg z kierunkiem industri , ale na pewno kazdy z Was zna tuziny osob bez zawodu i jezyka,pracujace w fabrykach .
nie rób ludziom nadziei że na budowach pomocników biorą z ulicy bez zawodu, bo z twoich wypowiedzi można wnioskować że tu z pracą nie ma problemu dla ludzi którzy "mogą robić wszystko i jakoś tam sie po englisz dogadają" .
To nie jest Polska gdzie za każdym fachowcem łazi Bronek noszący mu torbe i walizke z narzędziami, a w przerwach lata do sklepu po piwo. Moim zdaniem jest ciężko załapać sie bez zawodu na budowe jako pomocnik, nawet Adecco nie chce takich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
A co za różnica takiemu Mietkowi albo Wladkowi robic za pomocnika a i na pracy sie znają.
Tu jest za wysoka konkurencja i technologia by byli pomocnicy, przez trzy lata widziałem dwóch
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:
Eli1234 napisał:
przeciez napisala,ze chlopak ma zawod, ale wlasnie przez nieznajomosc jezyka liczy tylke na prace typu budowa/fabryka. a to na budowe/fabryka przyjmuja bez zawodu? hmm

do fabryk to przyjmują fabrykantów
no i ewentualnie po 'zarządzanie i marketing'
na którymś z polskich uniwersytetów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Na pomocnika idą ludzie z Adecco którzy nie maja roboty i Adecco ich upycha zeby tylko im postojowego nie płacić :-/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
qmulus napisał:
Na pomocnika idą ludzie z Adecco którzy nie maja roboty i Adecco ich upycha zeby tylko im postojowego nie płacić :-/

Gdybyś był dobry w swoim fachu to byś i nie robił z pomocnika taki szmat czasu
.....ale jak ledwo Jeg heter ....Jeg trenger.... wydobędziesz to coś się spodziewał qumulus

co do postojowego ..... to tak często ci płacą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
o pracę tutaj łatwo nie jest, ja nie mówiłam inaczej . Ale dla mężczyzny jest łatwiej , wiem to stąd, że mam paru znajomych pracujących na budowie ,jako wlasnie 'pomocnicy' . Wiadomo,ze pracują na dużo gorszych warunkach itp. A co do fabryk... to przeciez daleko szukać nie trzeba , full Polaków w fabrykach pracuje i nie są na pewno po 'zarządzaniu i marketingu' , bynajmniej w tej kwestii mogę się wypowiedzieć co do takich fabryk jak Idun,czy Prior, bo owszem , są i takie jak np. fabryka leków ,czy sprzętu,gdzie bez języka nie ma szans. Ale niektóre "niewygórowane zawody" dla mężczyzn są dostępne bez zawodu i języka . To moje zdanie na podstawie obserwacji ;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
masz racje ale pisanie na forum im nie pomoze w szukaniu pracy nikt tu im nie powie gdzie maja isc musza isc i pytac o prace codziennie wpis taki: pomozcie w znalezieniu pracy. A w Polsce ktoś pomagal pracy szukac i za reke prowadzil i mowil co napisac w CV ??? zastanawiam sie czasem jak Ci ludzie wszyscy egzystowali do tej pory ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Niańczenie jak dziecko.

Albo się jaja ma i wyjeżdża za granice albo POWRÓT do kraju!!!!!
Tam sieroty się załapują na pomocników.

Jak długo można za pomocnika robić!!!! 3,4 lata po szkole, a potem trzeba być fachowcem, a nie taki dożywotni pomocnik.
Toż to kaleka życiowy !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Nasti Basti
(nastyboy)
Wiking
A ty co wielki Pan Norweg? Czujesz się lepszy, że innym ubliżasz? 3-4 lata? Chyba wyjatkowo ociezaly jestes albo na budowe po gówno wartych studiach trafileś Znałem 3 pomocnikow, tępe ze szok nigdy murarzem nie będą hehe o ciesielce nie wspomnę bo to już zbyt wymagające, trzeba dobrze zmierzyć, przyciąć Poza tym jeżeli ktoś startuje na pomocnika to nie będzie fachowcem i po 5 latach, z prostego względu, praktyka! Nie raz widziałem takich co to niby murarz, kazali mu kawałek ściany samodzielnie z klinkieru postawić i co, niby "umi" a nie umi, rozebrać, kop w dupę i ha det bra.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Simmon napisał:
Niańczenie jak dziecko.

Albo się jaja ma i wyjeżdża za granice albo POWRÓT do kraju!!!!!
Tam sieroty się załapują na pomocników.

Jak długo można za pomocnika robić!!!! 3,4 lata po szkole, a potem trzeba być fachowcem, a nie taki dożywotni pomocnik.
Toż to kaleka życiowy !

Jak sie ma szkole to sie nie pracuje jako pomocnik...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok